LET'S CREATE
a CLEANER world together

CIRCULAR PLASTICS

Wij zijn gericht op permanente innovatie, waarbij in een Circulaire economie concreet meetbare resultaten worden behaald.

Wij geloven daarbij in een Consortium model waarin wij met door ons geselecteerde “Best of Class” partnerbedrijven op basis van Concurrent Engineering verpakkingsoplossingen ontwerpen. Door de enorme focus aangebracht door de eigenaars en CEO’s van deze bedrijven behalen wij met zeer korte doorlooptijden sensationele resultaten.

Wij streven daarbij naar 100% upcycling, gesloten logistieke circuits met een gegarandeerde “tracking en tracing” van de gerecyclede grondstoffen en de duurzame RTI’s (Returnable Transport Items).

Door als ketenregisseur alle stappen in de keten te analyseren in het uiteindelijke ontwerp wordt op het gebied van Ecologie en Economie voor alle schakels in de keten een WIN/WIN behaalt. Soms ook door herverdeling winst van de ene schakel in de waarde keten naar de andere.

De 4 initiatiefnemers en founding partners van Circular Plastics brengen vijf generaties van know how in over inzameling, sortering en upgrading van kunststof materialen en papier- en karton.

Gezamenlijk garanderen wij bovendien een mondiale presentie en expertise op alle gebieden vanaf recycling tot en met logistieke pooling services op het gebied van B2B , en marketing kennis van alle actuele trends bij Retail en de consument met revolutionaire oplossingen voor producenten en groothandel en Retail om aan te sluiten aan onze B2C inzichten.

Wij kunnen refereren aan ervaring met de ontwikkeling en de productie van meer dan 800 mio duurzame verpakkingen.

KENGETALLEN

  • 60 jaar ervaring in recycling en toepassing in duurzame verpakkingen

  • Hi-tech processen gericht op optimale CO2 footprint

  • Oplossingen met 25% winst voor alle schakels in de gehele logistieke keten

  • Wereldwijd netwerk via Partnerships in Recycling , Proces technologie en Pooling Services met 100.000 klanten in Retail, Bloemen&Planten en AGF

ONZE MISSIE

Duurzaamheid wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker. Er is vanuit diverse branches dan ook de wens om van hun logistieke keten een gesloten kringloop te maken. Maar waar is winst te behalen? En hoe pak je dat op een goede manier aan? Om bedrijven daarbij te helpen, zijn wij Circular Plastics Alliance gestart.

Van links naar rechts: Henk Kras (Bestuurder), Yvonne Thans-Thomas (Executive Assistant), Johan Thans (Bestuurder), Jaap Buis (Bestuurder)

Als Circular Plastics Alliance hebben we een duidelijke missie op het gebied van MVO. Wij streven ernaar dat onze deelnemers 25% op hun logistieke keten besparen en hun CO2-voetafdruk met 25% terugdringen. Dat heeft positieve impact op het milieu en op jouw bedrijf. Samen met onze partners werken wij er hard aan onze ambitieuze doelen waar te maken. Daarvoor zijn we op dit moment actief in 24 Europese landen.

Circular Plastics Alliance is een initiatief van Circular Plastics en zijn partners. Opgericht in 2019 door professionals met vele jaren ervaring op het gebied van plasticrecycling, verpakkingsontwerp, productie en logistiek. Al sinds 2015 werkt Circular Plastics aan innovaties binnen o.a. de bloemen- en plantensector, de tuinbouw, de bouwsector en air-cargo-bedrijven. Dankzij de recycle-activiteiten van de Circular Plastics Alliance-partners hebben we toegang tot 300.000 ton aan gerecycled plastic van hoge kwaliteit per jaar. Dat biedt kansen voor al onze deelnemers.

Dit plastic van hoge kwaliteit is 100% opnieuw verwerkt door circulaire technologie. Het plastic wordt hergebruikt in duurzaam bloemenfolie, plastic labels voor planten, plastic pallets en kratten met een levensduur van zo’n 7-10 jaar. Zo werken wij samen aan minder plastic afval én aan een duurzame wereld.

“Let’s create a cleaner world together.”

ONZE PARTNERS IN INNOVATIE