FLORICULTURE

De floriculture, in Nederland bekend als de sierteelt, is de teelt van alle soorten siergewassen. De sierteelt is vooral de teelt van bloemen voor in tuinen en voor de bloemisterijen. De bloemen die onder sierteelt vallen staan vooral bekend om hun kwetsbaarheid.

De kwetsbare bloemen dienen onder de juiste condities getransporteerd te worden zodat zij ongeschonden blijven tijdens het transport vanaf de kwekers in Zuid Amerika en Afrika. De gewenste omgevingstemperatuur tijdens het transport van de bloemen is 2 graden. Daarnaast dienen de bloemen getransporteerd te worden in een omgeving met een relatieve vochtigheid tussen de 60 en 85%. Op dit moment worden nog meer dan 60 miljoen eenmalige kartonnen dozen ingezet voor het transport van de bloemen naar Nederland.

Circular Plastics heeft een Eco Flowerbox ontwikkeld die de bloemen in optimale conditie houdt met een perfect microklimaat tijdens het gehele transport. De schade aan de bloemen neemt hiermee met 2% af en de levensduur als kengetal voor kwaliteit wordt met 25% verbeterd.

Meer informatie aanvragen

Flowerbox dicht Flowerbox open

 


 

Voorbeelden van de Eco-Flowerbag

 

 

 

 

 


 

 

VERPAKKINGSOPLOSSINGEN

Eco Flowerbuggy

ECO FLOWERBUGGY

De Eco Flowerbuggy is een duurzaam transportmiddel dat per transport via een vrachtwagen 700 eenmalige verpakkingen vervangt.

Bekijk onze eco flowerbuggy

Bekijk onze Eco-flowerbag

ECO-FLOWERBAG

De eco-flowerbag is 100% recyclebaar voor onbeperkt hergebruik.

Bekijk onze eco-flowerbag

Flowerboxen

FLOWERBOXEN

De Eco Flowerbox is een duurzame oplossing voor het transport van bloemen vanaf de telers naar importeurs.

Bekijk onze flowerboxen

 

Meer over onze verpakkingsoplossingen

 

 

 

BERICHTEN